Nieuwsbrief

  • Nieuwsbrief

Je kunt je hier aanmelden voor onze digitale Nieuwsbrief.

Maximaal twee keer per maand ontvang je van ons bericht met de laatste nieuwtjes, aankondigingen van proeverijen, de nieuwe informatie etcetera.

Natuurvoeding Doorn's Digitale Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 17 Nov. 2020

Beste Lezer,

Leuk dat je weer de nieuwsbrief leest! Vandaag willen we je wat laten weten over een bijzondere nieuwe theelijn en een (geweldige) verandering die gaat plaatsvinden!

De Eenhoorn - Exclusieve Theelijn

De door thee-maître Tseng geselecteerde biologische theelijn van De Eenhoorn is nu verkrijgbaar in onze winkel! Deze exclusieve theelijn bestaat uit 11 verschillende soorten biologische thee. Hieronder twee theeën uit het assortiment.

Yunnan (Foto 1)

De Yunnan is een zwarte thee afkomstig uit Yunnan, Zuid- China. De jongste blaadjes en knopjes worden met de hand geplukt. Deze knopjes kleuren oranje na het oxideren, dit geeft de thee een rond, robuust karakter en een warme diepe kleur.

China White Monkey (Foto 2)

De China White Monkey is een witte thee uit Hunan, Zuid-Oost China. Hier wordt in het vroege voorjaar de eerste prille knoppen met de hand geoogst. De thee heeft een delicaat karakter, is energie-herstellend en is plezierig en licht van smaak met zoete tonen van wit fruit.

Arno Grünbauer blij met zijn zonnepanelen, nu de zon nog!

Natuurvoeding Doorn gaat over op zonne-energie!

Binnenkort draait Natuurvoeding Doorn volledig op zonne-energie! Natuurvoeding Doorn is uiteraard voor een duurzamer bestaan en daarom gaan ook wij over op stroom opgewekt d.m.v. zonnepanelen! Zo draait al ons apparatuur op zonne-energie en zetten we weer een stap richting het duurzamere leven!

Wist je al dat bij een fruittas abonnement je bij de 20e tas 10% korting krijgt op het gehele assortiment? Ja! Exclusief bij Natuurvoeding Doorn bij iedere 20e fruittas die je bij ons ophaalt, krijg je 10% korting op het gehele assortiment! De fruittas is van maandag t/m zaterdag op te halen in onze winkel!

Mail ons direct of bel ons op 0343-416889.

Wij zijn jouw dpd Parcel Shop! Bij ons kun je terecht voor het verzenden/retourneren van al jouw pakketten/pakketjes (met een verzendlabel!)! Groot of klein, zwaar of licht, 1 of 100, maakt niks uit! Lekker verzenden/retourneren!

Dat was dan weer de Nieuwsbrief van 17 Nov. 2020! Wat leuk dat je hem helemaal hebt doorgelezen! Tot ziens in onze winkel en uiteraard tot de volgende Nieuwsbrief!

Hartelijke Groet,

Arno Grünbauer & zijn medewerkers

Nieuwsbrief 23 Okt. 2020

Beste Lezer,

Dit willen we even met je delen...

Virussen, zoals coronavirussen, blijken gevoelig te zijn voor verschillen in pH-waardes. In een zure omgeving zijn ze sterk actief, terwijl ze in een pH-neutrale of basische omgeving nauwelijks of geen nieuwe infecties meer veroorzaken.

Infecties vinden plaats in een zure omgeving

Virussen infecteren lichaamscellen door zich te binden met eiwitten en zich vervolgens te vermenigvuldigen.

Corona

In een zuur milieu - bij een pH-waarde van 5,0 - is de infectiviteit van coronavirussen maximaal. Bij een licht zure pH-waarde van 6,0 infecteert corona nog steeds lichaamscellen, maar wel duidelijk minder. Zodra de pH-waarde neutraal (7,0) of nog basischer wordt, kan er geen activiteit door corona meer worden vastgesteld.

De pH verhogen om de afweer tegen virussen te verbeteren

Door de basische buffer (de hoeveelheid natriumbicarbonaat in het bloed) te verhogen en de pH-waarde van lichaamscellen te verbeteren kan de gevoeligheid voor virussen in het lichaam afnemen.

Actief Ontzuren

Actief ontzuren zorgt ervoor dat de voorraad natriumbicarbonaat in het bloed wordt verhoogd en de pH-waarde van de lichaamscellen wordt verbeterd door overtollige zure afvalstoffen af te voeren. Basische druppels en basische tabletten zorgen ervoor dat de hoeveelheid natriumbicarbonaat in het bloed snel worden verhoogd.

LET OP: het is niet aan te raden om gewoon natriumbicarbonaat poeder op te lossen in water en dit dan op te drinken. De opgeloste natriumbicarbonaat reageert dan met het maagzuur en wordt omgezet in koolstofdioxide, (keuken)zout en water. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en kan de bloeddruk stijgen door de verhoogde zoutvorming. De maagzuurresistente coating die om goede basische tabletten zit voorkomt reactie van natriumbicarbonaat met het maagzuur.

Ontzuren met Basische Druppels

Door toevoeging van basische druppels aan het drinkwater wordt de pH-waarde ervan verhoogd naar 9.5. Hierdoor ontstaat basisch water. Door het drinken van basisch water wordt de zuurgraad in de maag tijdelijk verlaagd.

Ons lichaam corrigeert dat snel door weer zuur voor de maag aan te maken. Daarbij wordt tegelijkertijd via de maagwandcellen natriumbicarbonaat afgegeven aan het bloed. De natriumbicarbonaat zal dan zure afvalstoffen neutraliseren.

Ontzuren met Basische Tabletten

Basische tabletten met een maagzuurresistente coating bevatten natrium-bicarbonaat en lossen op in de darmen. De natriumbicarbonaat wordt via de darmwand in het lichaam opgenomen waarna de zure afvalstoffen worden opgelost.

Al deze producten zijn bij ons op voorraad. Uiteraard zijn al onze medewerkers op de hoogte van deze informatie.

Hartelijke groet,

Arno Grünbauer & medewerkers

Krijg onze nieuwsbrief in je eigen mailbox!