Onze keurmerken

Natuurvoeding Doorn werkt met verschillende keurmerken die de productkwaliteit wettelijk verzekeren van een natuurlijke, biologische en ecologische afkomst.

EU-logo

Sinds 1 juli 2010 is er door de Europese Unie een officieel logo ontwikkeld dat aangeeft of een product biologisch is. Dit 'EU-blad'-logo staat op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Het voordeel is dat alle Europese producten en producten die naar Europa worden geïmporteerd met dit logo voldoen aan de 'EU-verordening van biologische producten'.

Biologisch-dynamisch

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de daaruit verwerkte producten. Bij biologisch-dynamische teelt is er naast de zorg voor voedingsmiddelen aandacht voor de bedrijfsomgeving, zoals het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en sociale en economische vernieuwingen.

EKO voor producten

Veel consumenten hechten waarde aan duurzaam voedsel. Het EKO-keurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid.

EKO voor winkels

Het EKO-keurmerk Winkel is bedoeld voor retailbedrijven met een substantieel aandeel in biologische voeding. Een winkel mag het EKO-keurmerk voeren als het assortiment levensmiddelen voor meer dan 90% biologisch gecertificeerd is en extra inspanningen op het gebied van verduurzaming aantoonbaar zijn.

Natuurlijke verzorging

Keurmerken zoals ECOCERT, BDIH en NaTrue waren eerst nationaal, maar verschillende keurmerken hebben samen hun krachten gebundeld in het keurmerk COSMOS. Producten met deze keurmerken garanderen dat ze zoveel mogelijk natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten en zijn vrij van synthetische stoffen, parabenen en petrochemische producten.

Zero plastics inside

Een van de grootste waterproblemen is de plastic soup die in onze oceanen drijft. Daardoor gaan vissen dood of worden ze ziek en dat heeft enorme gevolgen voor de mens. Via het riool komen bijvoorbeeld kleine plastic deeltjes in de zee terecht die afkomstig zijn van gewassen kleding en cosmetica. Op steeds meer cosmetica staat dan ook het keurmerk: Zero Plastic Inside.

Vegan Keurmerk

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme is vertegenwoordiger van het wereldwijde Vegan Keurmerk, dat uitgegeven wordt door de Vegan Society (VK). Producten met dit logo zijn gegarandeerd veganistisch. Ze zijn vrij van dierlijke ingrediënten en er zijn geen materialen van dierlijke herkomst gebruikt bij de productie en ontwikkeling van het product. Het verschil is dat het V-label alleen voor Europa is en het Vegan Keurmerk wereldwijd is.

Glutenvrij Keurmerk

Of een product glutenvrij is, kun je lezen op het etiket of op de verpakking. Het veilig glutenvrij keurmerk geeft je extra zekerheid dat het product veilig is. Het Crossed Grain keurmerk is hèt internationaal erkende kwaliteitskeurmerk voor glutenvrije producten. Producenten die producten met dit keurmerk hebben, voldoen niet alleen aan de Europese richtlijnen voor glutenvrij produceren, maar ook aan de strenge eisen voor glutenvrij produceren die zijn gesteld door de koepel van Europese coeliakieverenigingen en beheerder van dit keurmerk, AOECS. Het geeft je de zekerheid dat het product veilig glutenvrij is.

Max Havelaar

Het Max Havelaar keurmerk controleert en garandeert eerlijke handel. Verder stimuleert Max Havelaar duurzame ontwikkeling waardoor boeren kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.