Uitgelicht

Natuurvoeding Doorn geeft hier een aantal producten weer die bij ons te koop zijn. De meeste producten op deze pagina zijn nieuw, gevolglijk wordt deze pagina regelmatig geupdate met nieuwe producten uit ons assortiment. Schrijf je hier in voor onze Nieuwsbrief om helemaal up to date te blijven over onze winkel.

Navigatie:

Daaloumaa

De haarband en de mof voor lekkere warme handen zijn natuurlijk heel geschikt voor deze koude wintermaanden.

De haarband is gemaakt van premium teddy merino en kan door volwassenen en grotere kinderen worden gedragen. De band zit fijn om het hoofd zonder teveel druk te geven.

De mof is heerlijk om je handen warm te houden en heeft een band waardoor je het niet kunt verliezen. Ideaal voor deze dagen.

Nieuwe en inspirerende boeken!

Boek: Super gezond

Dit boek deelt 200 heerlijke en gezonde recepten om je lichaam te ondersteunen, te herstellen en te versterken. Je hele lichaam komt aan bod en je ontdekt alle gezondheidsvoordelen die de voeding met zich meebrengt! 

Boek: Voeding voor jouw huid

Dit boek leert je om met maar enkele ingrediënten mooie en natuurlijke verzorgingsproducten te maken. Crèmes, maskers, deodorant of tandpasta, het komt allemaal aan bod! Simpel, snel en puur natuur! 

Diorama Cava Brut

Catalonië, Spanje • Bodegas Pinord

Een levendige Cava, gemaakt van de drie traditionele druiven; Macabeo, Xarel•lo, Parellada. 

Floraal, appeltje en wat mineraliteit. Mooi zachte mousse. Heerlijk bij tappas, vis of als aperitief. 

Met meer dan 150 jaar geschiedenis is Pinord een leidend wijnhuis in Penedès. Jaarlijks produceren ze bijna drie miljoen flessen. Hun naam "Pi del Nord" (Dennenboom van het Noorden) komt van de wijngaardnamen en is bedacht door de familie Tetas. Alle wijngaarden zijn nu biologisch gecertificeerd. Bodegas Pinord was een pionier in het introduceren van druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot in de regio. Deze pioniersgeest bracht hen ook naar andere wijngebieden zoals Montsant en Priorat.


Pinot Grigio

Veneto, Italië • Giol

Giol, een prachtig wijnhuis gelegen te Noord-Italië, maakt naast sublieme prosecco's ook stille wijnen. 

De Pinot Grigio heeft een fruitige smaak, denk aan peer, appel, meloen en hinten van citrus.

Azienda Agricola Giol bevindt zich in het hart van San Polo di Piave, op een afstand van 35 km van Venetië in de regio Veneto. Het is het oudste Prosecco-huis van Italië, dat zijn oorsprong vindt in het jaar 1427. Het kenmerkende symbool van dit wijnhuis is het nu onbewoonde kasteel Giol. In de kelders, waar de constante temperatuur zorgvuldig wordt bewaakt, rijpen de wijnen onder het bekwame toezicht van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro.

GIMBER

GIMBER is het biologische alternatief voor elke alcoholische drank. Het concentraat bestaat uit biologische Peruaanse gember van hoge kwaliteit, citroenen, kruiden en specerijen om je smaakpapillen een tango te laten dansen. 

GIMBER is bij ons een nieuw product en wordt verkocht in twee inhoudsmaten:

Groot 700ml €28,00

Klein 200ml €11,60

GIMBER is de oplossing voor je gebruikelijke frustraties bij evenementen. Enkel keuze uit alcohol, frisdranken vol suiker, of gewoon plat water... je begrijpt wat we bedoelen. Dimitri, ook gekend als de Gimberman, begreep dit ook. Omdat hij geen alternatief kon vinden, vond hij het zelf uit. Maar in plaats van een limonade te maken met een gembersmaak, maakte hij een concentraat boordevol biologische gember, citroenen en andere subtiele kruiden, specerijen en hoogwaardige ingrediënten die je smaakpapillen aan het dansen zullen brengen.

Alka

Hoe hoger de ORAC-waarde, hoe meer antioxidanten, des te gezonder!

Alka Greens heeft een zeer hoog gehalte aan antioxidanten! Dit is officieel gemeten in een laboratorium en daarbij is gebleken dat Alka Greens zelfs in de top 25 van de lijst met voedingsmiddelen met de hoogste gehaltes uitkomt!

De hoeveelheid antioxidanten die een voedingsmiddel bevat, wordt uitgedrukt in ORAC-waardes. ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity.

ORAC waarden

Product                       ORAC              Ranking Top 100

Alka Thee                     70.000                        15

Alka Greens                 41.700                        19

Alka Mineralen            27.500                        23 

Zuur-Base balans

Verzuring van lichaam, spieren en gewrichten wordt in hoge mate veroorzaakt door een dagelijks overschot aan zuurvormend voedsel. Zuurvormende voedingsmiddelen laten na verbranding ervan zure afvalstoffen zoals urinezuren, melkzuren en azijnzuren achter. Omdat het lichaam dit zuuroverschot niet allemaal kan afvoeren, worden de overtollige zuren in vaste en in vloeibare vorm overal in het lichaam opgeslagen. hoe meer zure afvalstoffen worden opgeslagen, des te groter is de kans op lichamelijke klachten.

Meer over Zuur-Base balans?

Meer over Verzurende Voeding?