Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Heerlijke recepten die je maakt met de ingrediënten die je bij ons in de winkel in Doorn koopt. Laat je inspireren, deel het met je vrienden!

Wij plaatsen natuurlijk allemaal lekkere recepten op onze pagina, wil jij ook op onze pagina je eigen recepten plaatsen? Dat kan! Neem contact met ons op via de mail of op Facebook! Stuur ons jouw recept met een mooie foto van het resultaat! Na plaatsing van het recept op onze website, ontvang je van ons €5,- winkeltegoed! 

Notenburgers met Zoete Aardappelfriet (2 Personen)

Ingrediënten

Optioneel: vegan mayo met gerookte paprikapoeder, voor erbij

Bron: Lekker Weten Herfst 2021

Voorbereiding

Geroosterde Groentespies met Gerookte Tofu (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Zomer

Voorbereiding

Pasta met Pesto, Waterkers en Edelgistvlokken (2 Personen)

Ingrediënten

Voorbereiding

Bron: Ekoplaza

Gegrilde Gemarineerde Tofu (4 Personen)

Ingrediënten

Wijn TIP: Purato Rosé

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Gerst met Geroosterde Pompoen en Paddenstoelen (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Gemarineerde Paddenstoelen met Rucola Salade (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Aubergine met Chimichurri (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Zomer 2021

Voorbereiding

Bami met Paksoi (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Terug naar beter

Voorbereiding

Pizza with Love (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Groentetajine met Abrikozen & Pruimen (4 Personen)

Ingrediënten

Voor erbij: Naan brood

Voorbereiding

Bulgur met Vegetarische Shoarma (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Zomer

Voorbereiding

Cashew-Zwarte Bonenburger met Knoflooksaus (4 Personen)

Ingrediënten

KNOFLOOKSAUS:

Voorbereiding

Baby Leaf Salade met Artisjokharten en Limoen Dressing (4 Personen)

Ingrediënten

SALADE:

LIMOEN DRESSING:

Voorbereiding

Couscous met Vegetarische ‘Kip’ en Pruimen (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Winter

Voorbereiding

Shiitake met Geroosterde Groenten (4 Personen)

#VEGAN 

Heerlijke Shiitake in een geroosterde groentemix! 

Support de vegan beweging terwijl je geniet van deze heerlijke maaltijd! 

Ingrediënten

Bron: Oersterk

Voorbereiding

Tortellini met Pesto, Rucola en Gedroogde Tomaatjes (4 Personen)

Ingrediënten

Voorbereiding

Bron: Lekker Weten Herfst

Raapstelen Salade met tofu (2 Personen)

Ingrediënten

Optioneel:

Bron: Lekker Weten Lente 2021

Voorbereiding

Zeewier Burger met Gegrilde Groenten (2 Personen)

Ingrediënten

TIP: Smoor voor voldoende groenten nog 200 g spinazie in een beetje olijfolie met wat knoflook en serveer deze er apart bij.

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Risotto met Borlotti Bonen (4 Personen)

Ingrediënten

Wijn Tip!

Bij een typisch Italiaans gerecht hort een typisch Italiaanse wijn. Fasoli Gino Soave is een elegante witte wijn uit de regio Soave ten oosten van het bekende Gardameer. Drink deze wijn niet te koud om de wijn te kunnen laten excelleren.

Bron: Lekker Weten Winter

Voorbereiding

Curry van Zoete Bataat met Vegetarische Kip (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Winter

Voorbereiding

Shakshuka-Bloemkool Bowl (2 Personen)

Ingrediënten

Serveer de shakshuka met fijngehakte peterselie, hummus en eventueel brood naar wens.

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Algen-Bouillon met Soba Boedels (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

TIP: Als topping: 1⁄4 rode kool op reepjes, 2 vellen nori op dunne reepjes, geroosterd sesamzaad.

Fatty fish tacos (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Dit gerecht is nog lekkerder met de fris-zure mayonnaise van Ekoplaza.

Moussaka (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Herfst

Voorbereiding

Tempura van Broccoli met Wasabimayonaise (4 Personen)

Ingrediënten

Voorbereiding

Bron: Lekker Weten Lente

Het geheim van goed tempurabeslag is dat het heel koud moet zijn, er weinig in wordt geroerd (klontjes kun je gewoon laten zitten) en dat de olie goed heet is.

Witlofsalade met Gerookte Zalm en Tomaten (4 Personen)

Ingrediënten

Voorbereiding

Bron: Lekker Weten Herfst

Peterselie Flensjes met Lentegroenten (2 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Lente

Voorbereiding

Gevulde Zoete Aardappel (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voor een warme vulling kun je ook de zwarte bonen, spinazie en rode peper even bakken in een pan.

Voorbereiding

Gegrilde Chinese Kool met Ansjovisboter (4 Personen)

Ingrediënten

Wijn Tip!

Lekker met Diwald Gruner Veltliner


Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Hartige Taart met Courgette en Kip (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Zomer

Voorbereiding

Panzanella: Toscaanse Broodsalade (1 Persoon)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Zomer

Voorbereiding

Salade Niçoise met Makreel (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Zomer

Voorbereiding

Ultieme Guacamole (8 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Lente

Voorbereiding

Pastaschotel met Bloemkool, Seitan en Champignon Room (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Bertyn

Voorbereiding

Wakamé-Noedelsalade met Zalm (2 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Winter 2021

Voorbereiding

Geroosterde Parelgort met Pistachenootjes en Zeewierballetjes (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Feest

Voorbereiding

Geroosterde Pompoen met Quinoasalade (2 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Vegan Maaltijdsalade met Bloemkool (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Lekker Weten Herfst

Voorbereiding

Yogi Tea Spinazie Dosa's (1 Persoon)

Ingrediënten

DOSA'S:

VULLING:

Bron: Lekker Weten Herfst

Voorbereiding

TIP: Als je weinig tijd hebt, kun je het gisten ook overslaan en de ingrediënten direct mengen en bakken.

Japanse Noodlesoep (4 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding

Miso Ramen (1 Persoon)

Ingrediënten

Voor de bouillon:

Voor de vulling:

Bron: TerraSana

Voorbereiding

TIP: Eet je glutenvrij? Vervang de seitan dan voor tofu. Gebruik je zijden tofu? Doe dat in de soep ná de miso, anders gaat de tofu stuk.

Een klein scheutje sesamolie of een theelepel furikake of gomasio maakt je soep helemaal af.

Quinoa Burger met Venkel (2 Personen)

Ingrediënten

Bron: EkoMenu

Voorbereiding

Pasta alla Carbonara (2 Personen)

Ingrediënten

Bron: Ekoplaza

Voorbereiding