50% STARTER'S KORTING FRUITTAS ➔
Heerlijke recepten die je maakt met de ingrediënten die je bij ons in de winkel in Doorn koopt. Laat je inspireren, deel het met je vrienden!
Wij plaatsen natuurlijk allemaal lekkere recepten op onze pagina, wil jij ook op onze pagina je eigen recepten plaatsen? Dat kan! Neem contact met ons op via de mail of op Facebook! Stuur ons jouw recept met een mooie foto van het resultaat! Na plaatsing van het recept op onze website, ontvang je van ons €5,- winkeltegoed!
TIP: Voeg voor extra romigheid een lepel notenpasta of kokosroom (het gestolde bovenste gedeelte uit een blik kokosmelk) toe aan stap 2.
150 ml kokosdrink
100 gram bevroren frambozen
100 gram rauwe biet
1 grote rijpe banaan
1 eetl. hennep proteïnepoeder
1 theel. macapoeder
1 theel. vanillearoma
Optioneel: honing of dadels
Toppings: bijv. vers fruit, gojibessen, kokoschips, granola, noten.
Bron: Ekoplaza
Schil de rauwe biet en snijd in kleine blokjes.
Doe de biet met de kokosdrink, proteïnepoeder, macapoeder en vanille in een blender en laat deze draaien tot alles vloeibaar is (zonder stukjes). Voeg dan de banaan en frambozen toe en laat de machine nogmaals draaien tot er een egale, romige smoothie is ontstaan. Proef of je de smoothie zoet genoeg vindt en voeg eventueel wat honing of ontpitte dadels toe. Laat de machine dan nogmaals draaien totdat alles goed gemixt is en er geen stukjes meer inzitten.
Schenk de smoothie in een kom en bestrooi met toppings naar keuze. Smakelijk!
400 ml Provamel Skyr style naturel
1 mango, in mooie plakjes
100 g blauwe bessen
25 g gojibessen, geweekt
50 hazelnoten, gehakt
25 g kokosrasp
Giet de Skyr in 2 mooie kommen.
Versier de bowl met laagjes fruit, noten en superfood.
Bron: Lekker Weten Herfst
havervlokken, 300 g
pecannoten, 75 g
amandelen, 50 g
kokosolie, 100 g, gesmolten
honing, 80 g
kaneel, ½ theel
vanillepoeder, ½ theel
kardemom, ¼ theel
zout, 1/8 theel
gedroogde cranberries, 100 g
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de havervlokken met de noten, kokosolie, honing, droge specerijen en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de granola 25 minuten in de oven en laat vervolgens afkoelen.
Meng de cranberries erdoor en bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Bereidingstijd: 35 minuten
Bron: Lekker Weten Feest
50 gram Allos amaranth matcha ontbijtpap
100 milliliter kokosmelk
50 milliliter water
1 rijpe banaan
snufje zeezout
toppings naar wens zoals kokoschips, pistachenootjes, frambozen, bramen of bessen
Breng de kokosmelk en het water in een steelpan zachtjes aan de kook.
Prak ondertussen een halve banaan in een kommetje en bewaar de andere helft ter garnering.
Voeg 50 gram matcha ontbijtpap, een snufje zeezout en de geprakte banaan toe aan de warme kokosmelk en meng alles goed door elkaar.
Laat de pap 5 minuten staan, serveer in een kom en bestrooi met toppings naar wens.
Start je morgen met deze heerlijke ontbijt mix! Recepten zijn richtlijnen, pas het aan naar wens!
Bron: Ekoplaza
Macadamiamelk
300 gram Havervlokken
30 gram Chiazaad
4 tl Pumpkinspice
2 tl Cacaopoeder
4 el Walnoten
4 tl Kokosbloesemsuiker
75 gram Blauwe bessen
8 stuks Dadels
3 el Kokosrasp
Bron: Ekoplaza
's Avonds: Doe de havervlokken samen met de macademiamelk en het chiazaad in een kom. Dek dit af en zet in de koeling.
's Ochtends: Roer de kokosbloesemsuiker door de overnight oat. Verdeel de overnight oat over vier verschillende bekers. Let erop dat de overnight oat niet tegen het bakje komt met de topping. Plaats op elke beker het bakje voor de topping. Verdeel de kokosrasp, de (fijngehakte) walnoten, de blauwe bessen, het cacaopoeder, de pumpkinspice en de (in vieren gesneden) dadels over de bakjes en zet de deksels op de bekers.
140 g volkorenmeel
270 g kwark
2 eieren
1 theezakje hug in a cup (natural temptation)
2 theel chiazaad
optioneel:
2 eetl suiker
½ theel bakpoeder
Doe alle ingrediënten behalve het chiazaad in de blender en blend totdat alles mooi gemixt is. Voeg daarna het chiazaad toe en pureer een paar keer totdat ze mooi verdeeld zijn door het mengsel.
Verwarm een pan op medium hitte en voeg een beetje boter of olie toe in de pan.
Doe een paar eetlepels per keer in de pan en draai ze om wanneer de pannenkoekjes beginnen te bubbelen.
Serveer met maple siroop als je de suiker hebt weggelaten.
Blogger: Thathealthykitchen
50 g havermout
200 ml barista soy
1 theel curcuma vanilla latte
1 theel kokosrasp
1 banaan
Blauwe bessen
Frambozen
Laat havermout met de melk en Curcuma vanilla latte zo’n 5 minuten koken.
Prak de banaan en roer deze door de havermout.
Doe de havermout in een kom en garneer met wat
blauwe bessen, frambozen en kokosrasp.
Bron: Lekker Weten Herfst
400 ml amandelstart
125 gram blauwe bessen
60 gram muesli spelt extra rijk
2 rijtjes van een Tres Hombres Bar 40% melk
1 eetlepel bloemenhoning
Recept: pukster.nl
Pureer de blauwe bessen met een staafmixer, maar houd er een aantal achter. Dat pureren werkt het beste in een wat hogere maatbeker.
Schep 15 gram muesli op de bodem van twee glazen bakjes of brede glazen.
Roer de bloemenhoning door de amandelstart. Uiteraard kun je dit achterwege laten als je de amandelstart zoet genoeg vindt.
Schep bovenop de muesli in ieder glas een kwart van de amandelstart.
En daar weer bovenop schep je in ieder glas een kwart van de gepureerde blauwe bessen.
Strooi weer 15 gram muesli in ieder glas, bovenop de puree van blauwe bessen.
Verdeel nu de rest van de amandelstart over beide glazen.
Schep dan in ieder glas in het midden een hoopje van het restant van de puree van blauwe bessen.
Hak de chocolade in kleine stukjes en verdeel deze langs de rand van de twee glazen.
Leg tot slot in ieder glas in het midden de blauwe bessen die je hebt achtergehouden.
130 g teffmeel
65 g volkorenmeel
65 g patentbloem
½ theel zout
½ theel wijnsteenbakpoeder
½ theel baksoda
½ theel gemalen kaneel
70 g rietsuiker
3 eetl honing (De Traay)
5 eetl boter
1 ei, losgeklopt
2 zeer rijpe bananen, geprakt tot moes
½ theel vanille extract
60 ml water
vulling:
50 g noten naar keuze
50 g pure chocolade, gehakt
ook nodig: cakeblik, ingevet
Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
Bron: Lekker Weten lente
verwarm de oven voor op 180°C.
Meng intussen de 3 meelsoorten door elkaar en voeg het zout, baksoda, bakpoeder en kaneel toe.
Meng in een grote andere kom, met een handmixer, de suiker met de honing en boter ca. 3 minuten. Voeg het ei al mixend toe. Doe de bananen, de vanille en het water erbij, mix even door en voeg het meelmengsel toe. Mix alles op de laagste stand totdat het net gemengd is.
Spatel de noten en de gehakte chocolade rustig door het beslag en schenk het vervolgens in het cakeblik. Bak in ca. 50 minuten gaar (totdat een satéprikkerer droog uitkomt).
Laat het bananenbrood 10 minuten in het cakeblik afkoelen en keer dan voorzichtig om. Laat op een rek verder afkoelen.
5 eieren
½ eetl citroensap
60 ml kokosolie, gesmolten
110 g tijgernootmeel
3 eetl gebroken lijnzaad
½ theel himalayazout
3 eetl pompoenpitten + extra voor erover
1 theel baksoda
Bron: Lekker Weten Lente
Verwarm de oven voor op 175°C.
Meng de eieren en het citroensap door de gesmolten kokosolie in een kom.
Roer in een andere kom de rest van de ingrediënten door elkaar en meng deze daarna goed door het eimengsel.
Stort het beslag in een met bakpapier beklede broodvorm.
Garneer met extra zaadjes en/of pitjes.
Bak het brood in ca. 30 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker, als deze er schoon uitkomst, is het broodje gaar.
100 gr havervlokken
400 ml (Ekoplaza) haverdrink
2 grote Medjouldadels
1 shot espresso
1/2 theel vanillepoeder
snuf zeezout
2 theel (rauwe) cacaopoeder
2 theel hazelnoten
2 theel hazelnootpasta
optionele toppings: vers fruit naar wens zoals banaan, verse dadels of granaatappel, pure chocolade
Bron: Ekoplaza
Ideaal gezien laat je de haver de nacht voor gebruik weken in water; dit is niet noodzakelijk maar verkort wel de kooktijd. Spoel de volgende ochtend de haver met schoon water en laat dit even uitlekken in een zeef.
Nu heb je verschillende opties:
- je kunt de haver en alle ingrediënten (behalve de rauwe cacao) in een steelpan zachtjes laten koken tot de pap de gewenste textuur heeft. Roer vlak voor serveren het cacaopoeder erdoor en verhit de pap niet meer.
OF
- je kunt de haver en alle overige ingrediënten (behalve de rauwe cacao) in een blender gieten en deze aanzetten totdat er een éxtra romige pap is ontstaan. Deze kun je vervolgens ook opwarmen in een pannetje. Het lijkt bij deze bereidingswijze wellicht alsof de pap te vloeibaar is maar dit kookt in wanneer je het verwarmt. Blijf regelmatig roeren als je de pap warm maakt en voeg eventueel extra water of havermelk toe naar wens. Roer vlak voor serveren het cacaopoeder erdoor en verhit de pap niet meer.
Verdeel de pap over 2 kommen en decoreer met de (eventueel geroosterde en fijngehakte) hazelnoten, hazelnotenpasta, eventueel vers fruit naar wens en, voor een éxtra luxe pap, een klein beetje geschaafde pure chocolade.
Je kunt van dit recept ook eenvoudig ‘overnight oats’ maken door alle ingrediënten de avond van tevoren te combineren, verdeel dit over 2 afsluitbare potjes en zet dit een nacht in de koelkast.
2 zeer rijpe bananen
500 g soja alternatief op yoghurt ongezoet
Klein handje gepofte quinoa
Klein handje kokoschips
Klein handje gojibessen
Klein handje gemengde noten
Klein handje blauwe bessen
Ca. 1 theel (5 g) açaipoeder
Optioneel: 1 zakje açaipulp (diepvries), ontdooid
Bron: Lekker Weten Feest
Pureer de bananen samen met de açaipulp (als je het gebruikt) met een staafmixer.
Roer de sojayoghurt erdoor. Verdeel over 4 kommen.
Top met de gepofte quinoa, kokoschips, gojibessen, noten en blauwe bessen. Bestrooi met een beetje acai poeder.
2 bananen
2 mango's
100 g spinazie
Sap van 1 citroen
Handje verse basilicum
Schil de bananen en de mango's en doe alvast in de blender.
Pers 1 citroen en voeg het sap bij het fruit in de blender.
Zet de blender aan en voeg als laatste de spinazie en basilicum erbij en wacht tot alles een gladde romige massa is. Eet vervolgens met een lepel rustig de smoothie op.
Bron: Ekoplaza
100 gram havermout
1 theel kaneel
1/2 theel vanille poeder
1 theel bakpoeder
2 eetl + 1 theel honing
200 ml rijst drank
1 eetl kokosolie
1 ei
300 g gemengd zomerfruit (vers of diepvries)
30 g pecannoten
Optioneel voor erbij:
(kokos)yoghurt, vers fruit
Bron: Ekoplaza
Verwarm de oven voor op 170℃ en vet een kleine ovenschaal in.
Meng de havermout, bakpoeder, kaneel, vanille en een snuf zeezout in een kom en zet even apart.
Mix in een andere kom de rijstdrink, 2 eetlepels honing, het ei en de (gesmolten) kokosolie.
Verdeel de helft van het fruit en het havermengsel over de bodem van de ingevette ovenschaal en schenk nu het rijstdrink-mengsel er gelijkmatig overheen. Bestrooi met de overgebleven vruchten.
Hak de pecannoten in grove stukjes en meng deze met 1 theelepel honing en een klein snufje zeezout. Strooi dit als laatste over het mengsel in de ovenschaal.
Zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin en stevig. Serveer de baked oats zo doe er wat (kokos)yoghurt en vers fruit bij.
Heb je een portie over? Bewaar het dan maximaal 3 dagen goed afgesloten in de koelkast. Je kunt het de volgende dag prima koud eten of nogmaals opwarmen in de oven.
2 eieren, losgeklopt
1 theel gemalen kaneel
4 sneetjes brood
2 eetl boter
250 g fruit naar keuze, bijv. mango en blauwe bes
paar blaadjes munt, ingesneden (garnering)
Bron: Ekoplaza
Klop de eieren los met kaneel en haal de sneetjes brood erdoor.
Bak het brood goudbruin en krokant in een koeken- pan in de boter.
Snijd de sneetjes schuin doormidden en leg op de borden. Verdeel het fruit er- over en bestrooi met munt.
600 gram havervlokken
200 gram ongebrande noten mix
1 eetlepel gemalen koffie
2 eetlepels cacao
Variatie tip? Lekker met geraspte sinaasappelschil of vervang de koffie door kaneel.
Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal tot gewenste grofheid. In een afgesloten pot is dit zeker enkele weken houdbaar. Lekker met kwark, yoghurt of als topping op je havermoutpap.
Bron: Ekoplaza