Zuur-Base balans

Verzuring van lichaam, spieren en gewrichten wordt in hoge mate veroorzaakt door een dagelijks overschot aan zuurvormend voedsel. Zuurvormende voedingsmiddelen laten na verbranding ervan zure afvalstoffen zoals urinezuren, melkzuren en azijnzuren achter. Omdat het lichaam dit zuuroverschot niet allemaal kan afvoeren, worden de overtollige zuren in vaste en in vloeibare vorm overal in het lichaam opgeslagen. hoe meer zure afvalstoffen worden opgeslagen, des te groter is de kans op lichamelijke klachten.

Het lastige is, dat we deze lichamelijke klachten als een normale bijkomstigheid van het ouder worden zijn gaan zien. Denk aan een hoog cholesterolgehalte, hoge bloeddruk, darm- en huidklachten, maar ook aan artrose, jicht en osteoporose. Allemaal klachten die we accepteren als ouderdomsverschijnselen en vervolgens met medicatie proberen te bestrijden. Hoe mooi is het, dat er is ontdekt dat we met ons dagelijks voedingspatroon en door actief te ontzuren deze verzuringsprocessen tegen kunnen gaan?

Wij verkopen een volledig assortiment producten van het merk AlkaVitae, waarmee je dagelijks actief kunt ontzuren. Ze beiden het basische tegenwicht waardoor u kunt genieten van een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Alka producten neutraliseren de zure afvalstoffen en houden zo uw zuurbalans in evenwicht!

Alka producten zijn er in de vorm van thee, badzout en huidcrème, tabletten en druppels om in te nemen. Alka-Bad bijvoorbeeld bestaat uit bicabonaten, ongeraffineerd Himalayazout, magnesium en twaalf verschillende edelstenen in poedervorm, geschikt voor ligbaden, voetbaden, handbaden en douches.

Natuurlijk staan wij voor een gezond voedingspatroon liefst zo vers en natuurlijk mogelijk. Minimaliseer de inname van (geraffineerde) suikers, want deze verhogen de kans op chronische verzuring. Eet veel groenten vanwege de natuurlijke vitaminen en basische mineralen. Wees matig met vlees en vis. Dit bevat veel purine waaruit urinezuren vrijkomen.

De kans dat u al klachten heeft of nog gaat krijgen door verzuring is erg groot. Iedere persoon verzuurt naarmate hij of zij ouder wordt. Als de schadelijke zuren uit het lichaam worden verwijderd, kunnen veel chronische klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Een ontzuurd lichaam is veel beter bestand tegen ziekten, zorgt voor mobiliteit, vitaliteit en dagelijkse energie!

Alle Alka producten zijn bij ons op voorraad. Alle medewerkers zijn up to date geïnformeerd. Heb je vragen? Kom zeker vrijblijvend langs!