Indiase Keuken

De Indiase Keuken

Heerlijke recepten die je maakt met de ingrediënten die je bij ons in de winkel in Doorn koopt. Geïnspireerd door 24 Mantra Organic en hun luide stem in de beweging voor een biologisch, pesticide-vrije levensstijl. 

Wij plaatsen natuurlijk allemaal lekkere recepten op onze pagina, wil jij ook op onze pagina je eigen recepten plaatsen? Dat kan! Neem contact met ons op via de mail of op Facebook! Stuur ons jouw recept met een mooie foto van het resultaat! Na plaatsing van het recept op onze website, ontvang je van ons €5,- winkeltegoed! 

Biologische kikkererwten-pannenkoeken met bloemkoolrijst

Ingrediënten

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

Serveeropties

Serveer zoals het heet is van de tawa met wat augurken en wrongel. Of serveer het gevuld met je favoriete vulling zoals een burrito. Meestal worden dergelijke bloemkoolrijst recepten geserveerd met verse vijgen en granaatappelpitjes voor een uitbarsting van zoetheid en contrast.

Vegan Romige Tomatenpasta

Het originele recept vind je bij Fit Foodie Finds*. Wie houdt er niet van pasta? Als je net hebt besloten om een veganistisch dieet te proberen en wanhopig bent vanwege het gebrek aan room en kaas, hoef je niet verder te zoeken. Probeer dit veganistische lunch recept en geniet ervan.

Ingrediënten


Voorbereiding:

Bron: 24 Mantra

Fit Foodie Finds

Hyderabadi Masoor Dal Khichdi Recept

Ingrediënten:

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

Kikkererwten Kokos Curry

Een must-try Indiaas recept!

Ingrediënten:

Bron: 24 Mantra

 Voorbereiding

Hoe Akki Roti te maken met rijstmeel

Akki roti is een traditioneel plat brood gerecht uit Karnataka, India. ‘Akki’ betekent in Kannada rijst. Akki roti of akki rotti is gemaakt van rijstmeel. Het is absoluut heerlijk en heel gemakkelijk te maken. Het is ook gezond omdat het heel weinig olie of zout gebruikt. Het kan worden bereid met ingrediënten die in de meeste keukens aanwezig zijn.

Ingrediënten

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

Hoe maak je deeg voor Akki Roti

Om een ​​heerlijke Akki roti te maken volgens het recept voor Akki Roti, moet je:


Neem een ​​voldoende grote kom of kom om het deeg te bereiden. Voeg hierin de gehakte uien, wortel, koriander en dilleblaadjes toe. Terwijl dilleblaadjes bijdragen aan de smaak, zijn ze optioneel.

Hak de 3 groene chilipepers fijn (of minder, het kruid kan naar wens worden aangepast) en voeg ze toe aan de mengkom.

Voeg ook 1 en 1/2 theelepel gember toe aan de kom.

Voeg vervolgens de jeera en de kokosnoot toe. Hoe verser de kokosnoot, hoe beter de roti smaakt.

Voeg anderhalve kop rijstmeel toe.

Voeg tot slot zout naar smaak toe en meng goed.

Leg het deeg minimaal 20 minuten opzij. Terwijl het rust, zal het vocht dat vrijkomt uit de groenten zich vermengen met het rijstmeel.

Voeg vervolgens water toe aan de bloem om alles tot een deeg te binden. Wees voorzichtig met het toevoegen van water, voeg kleine hoeveelheden toe. Meng met je handen en kneed het deeg lichtjes tot een vochtige bal. Het moet zacht zijn en gemakkelijk vorm kunnen krijgen.


Hoe de roti te koken

Om het deeg in de vorm van de roti te kneden, heb je een glad, licht geolied oppervlak nodig. Een bananenblad is ideaal, maar je kunt hiervoor wat ingevette folie of boterpapier gebruiken.

Neem een ​​klein deel van het deeg en druk het voorzichtig met alleen uw handen tot een cirkelvorm op het bananenblad of de folie. Laat het niet te dik zijn.

Til de roti op met behulp van het blad en leg hem voorzichtig op een licht geoliede tawa of pan. Schil het blad van de roti. Je kunt deze stap overslaan en het deeg direct op de pan of tawa in de roti kneden. Zorg er echter voor dat de tawa cool is wanneer u dit doet. Het is het beste om de tawa pas te verwarmen nadat de akki roti erop is geplaatst, zodat deze niet aan het oppervlak blijft plakken. Als je deze techniek volgt, moet je de tawa afkoelen voordat je elke roti maakt.

Begin met het koken van de roti op een laag tot middelhoog vuur.

Zodra de akki roti goudbruin en krokant begint te worden, draai je hem om en kook je ook de andere kant. Druppel aan deze kant een paar druppels olie. Haal het van het gas als het eenmaal gekookt is en serveer warm!

Gezond en smakelijk Indiaas ontbijt recept

Het ontbijt is de meest cruciale maaltijd van de dag. Het moet dus altijd gezond zijn. En als je er smaak aan kunt toevoegen, dan is dit als kers op de taart! Hier leer je een van zo’n gezond Indiaas ontbijt recept die u zowel gezondheid als smaak zal geven.

Gezond Indiaas ontbijt Besan chilla

De chilla's zijn gemakkelijk gemaakt met kikkererwtenmeel en smaken het lekkerst als ze warm worden geserveerd met koriander chutney of wrongel/kwark.

Ingrediënten

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

Een Heerlijke Maaltijd met dit Geweldige Uttapam-Recept

Een van de meest populaire en smakelijke Zuid-Indiase gerechten is uttapam van het type pannenkoek. Je kunt dit gerecht in bijna elk Zuid-Indiaas huis zien. Het is vrij gemakkelijk te maken en er zijn niet te veel ingrediënten voor nodig. Voor dit uttapam-recept moet je de poha- of methi-zaden, linzen en rijst weken en malen tot een dik beslag. Het beslag moet dan een nacht worden gefermenteerd. Het zijn de groenten op de toppings die ervoor zorgen dat uttapam er kleurrijk uitziet als een pizza. Laten we dus eens kijken naar dit eenvoudig te maken uttapam-recept.

Tijd nodig

Ingrediënten die nodig zijn voor uttapam-recept

Voor beslag

Voor uien vulling

Bron: 24 Mantra

Aanvullende tips:

Voorbereiding

Plantaardige Dalia Khichdi


Dit is een heel eenvoudig plantaardig Dalia-recept om af te vallen. Het is snel en vullend. Het is een heerlijk ontbijt gerecht maar kan ook als lunch of diner gegeten worden. Het beste eraan is dat het flexibel is en kan worden aangepast voor de best mogelijke smaak!


Rooster een kopje dalia een paar minuten op een laag vuur of tot ze lichtbruin van kleur zijn. Eenmaal geroosterd, haal het van het vuur en zet apart.

Gebruik een snelkookpan om 2 eetlepels olie te verwarmen. De warmte moet op middelhoog vuur worden gehouden.

Voeg een theelepel mosterdzaad en komijn toe zodra de olie voldoende heet is.

Zodra ze beginnen te ‘knappen’ of ‘knetteren’, voeg dan naar smaak cashewnoten en pinda's toe (optioneel).

Bron: 24 Mantra

Voeg vervolgens ongeveer een kopje gesneden ui toe. Voeg 1-2 groene chilipepers toe of naar smaak. Bak tot de uien lichtbruin van kleur worden.

Voeg groenten toe. U kunt experimenteren met uw favoriete groenten om te zien wat het beste werkt. Fruit de groenten ongeveer 4 minuten of tot ze gaar zijn.

Voeg Dalia toe aan de snelkookpan.

Voeg vervolgens een theelepel rode chilipoeder en een halve theelepel kurkumapoeder toe. Voeg zout en garam masala (optioneel) naar smaak toe. Meng goed.

Giet anderhalve kopje water in het fornuis. Gebruik meer water als u de voorkeur geeft aan een vloeibare consistentie. Meng alles nog een keer en sluit de snelkookpan met deksel.

Houd een middelhoog vuur aan en kook tot twee fluittonen van het fornuis.

Gebruik een beetje citroensap en koriander als garnering en geniet ervan!

Overheerlijk gekookte rauwe pinda's Masala Chaat-recept

Ingrediënten

Bron: 24 Mantra

Gekookte pinda's Recept: voorbereiding

Vegan Groenten & Linzen soep

Ingrediënten

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

Chana Dal Pulao

Ingrediënten

Voorbereiding

Chana Dal Chutney

Ingrediënten

Bron: 24 Mantra Organic

Voorbereiding

Crispy Urad Dal Vada

Ingrediënten

Bron: 24 Mantra Organic, foto

Voorbereiding