Indiase Keuken

De Indiase Keuken

Heerlijke recepten die je maakt met de ingrediënten die je bij ons in de winkel in Doorn koopt. Geïnspireerd door 24 Mantra Organic en hun luide stem in de beweging voor een biologisch, pesticide-vrije levensstijl.

Wij plaatsen natuurlijk allemaal lekkere recepten op onze pagina, wil jij ook op onze pagina je eigen recepten plaatsen? Dat kan! Neem contact met ons op via de mail of op Facebook! Stuur ons jouw recept met een mooie foto van het resultaat! Na plaatsing van het recept op onze website, ontvang je van ons €5,- winkeltegoed!

Biologische kikkererwten-pannenkoeken met bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 300 gram kikkererwtenmeel of besan, gebruik biologisch.

  • 120 ml water

  • 30 ml yoghurt of wrongel

  • 1 kleine ui heel fijn gehakt

  • 2 kleine groene pepers zaadjes verwijderd, fijngehakt

  • 1 / 4e inch Gember, fijngehakt

  • 1/4 kopje korianderblad schoongewassen, geplukt en fijngehakt. Gebruik minder als je wilt.

  • 1 theelepel kurkuma poeder

  • 1/2 theelepel rode chilipoeder, desgewenst minder

  • 1 theelepel amchoor of droog mangopoeder, gebruik afwisselend 1/2 theelepel chaatpoeder

  • 1 tl venkelzaad

  • 1/2 theelepel komijnzaad

  • zout naar smaak

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

  • Begin met het fijnhakken van de groenten. Meng in een mengkom het kikkererwtenmeel, het water en de yoghurt tot er geen klontjes meer zijn. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed.

  • Het beslag van dergelijke bloemkoolrijst recepten moet de consistentie hebben van een dosa-beslag, niet te dik. Gemakkelijk gietbaar.

  • Verhit nu een tawa met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Giet twee pollepels van het beslag op de tawa en verdeel het snel in cirkelvormige bewegingen, beginnend vanuit het midden naar buiten, net als een dosa. Giet een beetje (1 theelepel) op de chilla en laat deze goed koken. Maak de randen voorzichtig los en draai deze langzaam om. Laat het die kant in 2-3 minuten gaar koken.

Serveeropties

Serveer zoals het heet is van de tawa met wat augurken en wrongel. Of serveer het gevuld met je favoriete vulling zoals een burrito. Meestal worden dergelijke bloemkoolrijst recepten geserveerd met verse vijgen en granaatappelpitjes voor een uitbarsting van zoetheid en contrast.

Vegan Romige Tomatenpasta

Het originele recept vind je bij Fit Foodie Finds*. Wie houdt er niet van pasta? Als je net hebt besloten om een veganistisch dieet te proberen en wanhopig bent vanwege het gebrek aan room en kaas, hoef je niet verder te zoeken. Probeer dit veganistische lunch recept en geniet ervan.

Ingrediënten

  • 1 fijngesneden ui

  • 6 tomaten heel fijngehakt

  • 4-5 fijngehakte teentjes knoflook

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 400 gram volkorenpasta

  • 1 kopje geweekte, ongezouten cashewnoten

  • Een handvol gehakte, verse basilicumblaadjes

  • Zout en peper naar smaak.


Voorbereiding:

  • Verhit een pan en giet de olie erbij.

  • Voeg als de olie heet is de knoflook en ui toe en kook tot de uien doorschijnend worden.

  • Voeg de gehakte tomaten toe en kook tot de tomaten papperig worden.

  • Voeg peper en zout naar smaak toe.

  • Terwijl de tomaten en uien koken, zet u een pan met water aan de kook om de pasta te koken (volgens de instructies op de verpakking).

  • Maal in een mixer de geweekte cashewnoten met water om een dikke, gietende consistentie te krijgen.

  • Voeg als de tomaten gaar zijn de romige cashewsaus toe en meng goed. Proef de saus en voeg indien nodig meer zout en peper toe.

  • Gooi de gekookte pasta erdoor en meng goed zodat alle pasta volledig in de saus is bedekt.

  • Serveer warm met vers gehakte basilicum en een snufje versgemalen zwarte peper.

Bron: 24 Mantra

Fit Foodie Finds

Hyderabadi Masoor Dal Khichdi Recept

Ingrediënten:

  • Twee kopjes basmatirijst

  • Een kopje gepelde masoor dal

  • Een middelgrote ui, in dunne plakjes gesneden

  • Twee groene pepers, fijngehakt

  • Een theelepel gember-knoflookpasta

  • Twee laurierblaadjes

  • Een centimeter kaneel

  • Vier knoppen van kruidnagel

  • Vier stukjes kardemom

  • Een halve theelepel zwarte peper

  • Een halve theelepel shahi jeera

  • 5-6 takjes munt blaadjes

  • Een kwart kopje gehakte koriander

  • Een theelepel geklaarde boter

  • Een halve theelepel kurkuma poeder

  • Vier eetlepels olie

  • 600 ml water

  • Zout, naar smaak

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

  • Spoel af en laat de rijst en dal 30 minuten weken.

  • Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Gooi de hele kruiden erdoor - laurierblad, kaneel, kruidnagel, kardemom, zwarte peper en shahi jeera.

  • Rooster ze tot ze aromatisch worden.

  • Voeg de uien toe en bak ze tot ze lichtbruin worden. Voeg nu de gember-knoflookpasta toe en bak ze een minuut of langer.

  • Giet het water erbij en breng het aan de kook. Als het water begint te koken, voeg je het zout, de groene pepers, de muntblaadjes, de korianderblaadjes en de ghee toe. Laat het allemaal door elkaar mengen.

  • Voeg de rijst en het dal toe aan de pan en breng alles opnieuw aan de kook. Zodra dit het geval is, verlaagt u de vlam en plaatst u een zwaar deksel.

  • Kook tot de rijst beetgaar is. Garneer de Hyderabadi masoor dal khichdi met ghee-geroosterde cashewnoten en serveer met rasam, pachi pulusu of Hyderabadi til / imli khatta.

Kikkererwten Kokos Curry

Een must-try Indiaas recept!

Ingrediënten:

  • 4 kopjes gekookte kikkererwten

  • 1 kopje kokosmelk

  • 1 eetlepel plantaardige olie

  • 1 fijngesneden ui

  • 2 fijngesneden tomaten

  • 2 groene pepers

  • 1 takje curryblaadjes

  • 1 theelepel koud poeder

  • 1 theelepel peper poeder

  • 1 theelepel kurkuma

  • Halve theelepel komijnzaad

  • 1 en 1/2 eetlepel gember knoflookpasta

  • Zout naar smaak

  • Voor de masala-mix: komijnzaad, korianderzaad, venkelzaad, groene kardemom en kaneel

  • Voor garnering: Fijngehakte korianderblaadjes ter garnering; fijngehakt stukje gember

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

  • Rooster en poeder de masala-mix voorzichtig in een molen.

  • Voeg olie toe aan een verwarmde kookpot.

  • Fruit de komijnzaadjes, kerrieblaadjes en uien

  • Zodra de uien doorschijnend zijn, voeg je de kruidenmix toe en kook je voorzichtig

  • Bestrooi met zout, voeg de gember-knoflookpasta toe en kook op middelhoog vuur

  • Voeg nu de tomaat, het koude poeder, het kurkumapoeder en het peper poeder toe en kook tot het een pasta wordt en de olie zachtjes sijpelt

  • Het is tijd om de gekookte kikkererwten toe te voegen en het mengsel goed te roeren.

  • Voeg een kopje water toe om de jus dikker te maken en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

  • Voeg de kokosmelk toe en laat doorkoken op een langzaam vuur, tot de jus een mooie consistentie heeft bereikt.

  • Voeg zout toe en garneer met koriander. Je kunt ook fijngehakte gember strooien voor extra smaak.

  • Geniet van dit gerecht gloeiend heet met pao, rijst of dosa nodig.

Hoe Akki Roti te maken met rijstmeel

Akki roti is een traditioneel plat brood gerecht uit Karnataka, India. ‘Akki’ betekent in Kannada rijst. Akki roti of akki rotti is gemaakt van rijstmeel. Het is absoluut heerlijk en heel gemakkelijk te maken. Het is ook gezond omdat het heel weinig olie of zout gebruikt. Het kan worden bereid met ingrediënten die in de meeste keukens aanwezig zijn.

Ingrediënten

  • 1 en 1/2 kopjes rijstmeel

  • 1/2 kopje fijngesneden uien

  • 1/2 kopje geraspte wortel

  • 1/3 kopje gehakte koriander

  • 1/2 kopje gehakte dilleblaadjes (optioneel)

  • 1/3 kopje vers geraspte kokos

  • 1 en 1/2 theelepels gember (gehakt of geraspt)

  • 3 groene pepers

  • 1 theelepel jeera (komijnzaad)

  • 1 eetlepel olie (of naar smaak)

  • 1/2 kopje water (of zoals vereist)

  • Zout naar smaak

  • Enkel bananenblad (boterpapier, krant of folie werkt ook)

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

Hoe maak je deeg voor Akki Roti

Om een ​​heerlijke Akki roti te maken volgens het recept voor Akki Roti, moet je:


Neem een ​​voldoende grote kom of kom om het deeg te bereiden. Voeg hierin de gehakte uien, wortel, koriander en dilleblaadjes toe. Terwijl dilleblaadjes bijdragen aan de smaak, zijn ze optioneel.

Hak de 3 groene chilipepers fijn (of minder, het kruid kan naar wens worden aangepast) en voeg ze toe aan de mengkom.

Voeg ook 1 en 1/2 theelepel gember toe aan de kom.

Voeg vervolgens de jeera en de kokosnoot toe. Hoe verser de kokosnoot, hoe beter de roti smaakt.

Voeg anderhalve kop rijstmeel toe.

Voeg tot slot zout naar smaak toe en meng goed.

Leg het deeg minimaal 20 minuten opzij. Terwijl het rust, zal het vocht dat vrijkomt uit de groenten zich vermengen met het rijstmeel.

Voeg vervolgens water toe aan de bloem om alles tot een deeg te binden. Wees voorzichtig met het toevoegen van water, voeg kleine hoeveelheden toe. Meng met je handen en kneed het deeg lichtjes tot een vochtige bal. Het moet zacht zijn en gemakkelijk vorm kunnen krijgen.


Hoe de roti te koken

Om het deeg in de vorm van de roti te kneden, heb je een glad, licht geolied oppervlak nodig. Een bananenblad is ideaal, maar je kunt hiervoor wat ingevette folie of boterpapier gebruiken.

Neem een ​​klein deel van het deeg en druk het voorzichtig met alleen uw handen tot een cirkelvorm op het bananenblad of de folie. Laat het niet te dik zijn.

Til de roti op met behulp van het blad en leg hem voorzichtig op een licht geoliede tawa of pan. Schil het blad van de roti. Je kunt deze stap overslaan en het deeg direct op de pan of tawa in de roti kneden. Zorg er echter voor dat de tawa cool is wanneer u dit doet. Het is het beste om de tawa pas te verwarmen nadat de akki roti erop is geplaatst, zodat deze niet aan het oppervlak blijft plakken. Als je deze techniek volgt, moet je de tawa afkoelen voordat je elke roti maakt.

Begin met het koken van de roti op een laag tot middelhoog vuur.

Zodra de akki roti goudbruin en krokant begint te worden, draai je hem om en kook je ook de andere kant. Druppel aan deze kant een paar druppels olie. Haal het van het gas als het eenmaal gekookt is en serveer warm!

Gezond en smakelijk Indiaas ontbijt recept

Het ontbijt is de meest cruciale maaltijd van de dag. Het moet dus altijd gezond zijn. En als je er smaak aan kunt toevoegen, dan is dit als kers op de taart! Hier leer je een van zo’n gezond Indiaas ontbijt recept die u zowel gezondheid als smaak zal geven.

Gezond Indiaas ontbijt Besan chilla

De chilla's zijn gemakkelijk gemaakt met kikkererwtenmeel en smaken het lekkerst als ze warm worden geserveerd met koriander chutney of wrongel/kwark.

Ingrediënten

  • Besan - 1 kopje

  • Ajwain - 1/2 theelepel

  • Zout - naar smaak

  • Kurkuma - 1/8 theelepel

  • Gehakte groene pepers - 1

  • Water - 1 kopje

  • Ghee - 2 theelepels

  • Gember - 1 theelepel, geraspt

  • Korianderblaadjes - een bos, gehakt

  • Tomaten - 3 eetlepels, in blokjes

  • Ui - 3 eetlepels, fijn gehakt

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

  • Neem een ​​grote kom en meng besan met kurkuma, zout en ajwain goed.

  • Voeg in dit mengsel de tomaten toe samen met groene pepers, gehakte uien, korianderblaadjes en giet water. Meng zo goed dat er geen klontjes achterblijven en je een beslag-achtige consistentie krijgt.

  • Zet een tawa op hoog vuur en voeg ghee toe. Als je wilt, kun je ook olie gebruiken.

  • Als de ghee heet wordt, giet je een lepel van het beslag op de pan en smeer je het dun uit.

  • Laat het goed koken. Als er bubbels aan de bovenkant verschijnen, draait u deze om om de andere kant te koken. Als je klaar bent, leg je het op een bord en verdiep je je in de pure gelukzaligheid.

Een Heerlijke Maaltijd met dit Geweldige Uttapam-Recept

Een van de meest populaire en smakelijke Zuid-Indiase gerechten is uttapam van het type pannenkoek. Je kunt dit gerecht in bijna elk Zuid-Indiaas huis zien. Het is vrij gemakkelijk te maken en er zijn niet te veel ingrediënten voor nodig. Voor dit uttapam-recept moet je de poha- of methi-zaden, linzen en rijst weken en malen tot een dik beslag. Het beslag moet dan een nacht worden gefermenteerd. Het zijn de groenten op de toppings die ervoor zorgen dat uttapam er kleurrijk uitziet als een pizza. Laten we dus eens kijken naar dit eenvoudig te maken uttapam-recept.

Tijd nodig

  • Bereidingstijd voor het malen en het maken van het beslag: 1 uur

  • Gistingstijd voor het beslag: 8 uur

  • Kooktijd: 20 minuten

  • Totale tijd: ongeveer 9-10 uur

  • Keuken: Zuid-Indiaas

Ingrediënten die nodig zijn voor uttapam-recept

Voor beslag

  • 3 kop dosa rijst / sona masuri rijst

  • 1 kopje urad dal

  • 2 kop gepofte rijst

  • ½ theelepel methi- of fenegriek zaad

  • 1 ½ tl zout

Voor uien vulling

  • 2 ui fijn gehakt

  • 2 groene chilipeper fijngehakt

  • 1-inch gember fijngehakt

  • 2 el koriander fijngehakt

  • Enkele kerrieblaadjes fijngehakt

  • ½ theelepel zout

Bron: 24 Mantra

Aanvullende tips:

  • Om de uttapam er kleurrijker uit te laten zien, kun je naast de uien ook bladgroenten toevoegen. Je kunt ook wortel toevoegen als topping samen met het uienmengsel.

  • Als je geen tijd hebt om beslag te maken en te fermenteren, kun je kant-en-klaar idli / dosa-beslag kopen in de winkel. Op deze manier kunt u veel tijd besparen. Het duurt slechts 30-35 minuten om uttapam te maken met kant-en-klaar dosa beslag.

  • Kook op een laag tot middelhoog vuur om te voorkomen dat de uttapam verbrandt.

  • Sommige mensen eten het graag zonder curry, maar het smaakt heerlijk als het wordt geserveerd met kokoschutney.

Voorbereiding

  • Neem een ​​grote kom en voeg twee uien, twee chilipeper, 2,5 cm fijngehakte gember, een paar kerrieblaadjes, 2 el koriander en ½ tl zout toe en meng goed.

  • Verwarm de dosa tawa op het fornuis en giet een lepel dosa-beslag.

  • Verdeel het beslag in een cirkelvormige beweging, zoals je doet voor masala dosa. Het verspreiden moet niet veel worden gedaan, omdat het dikker moet zijn dan de normale dosa.

  • Strooi de ui-toppings over de dosa en druk zachtjes zodat de toppings fijn in het beslag steken.

  • Voeg nu 1 theelepel olie toe rond de uttapam.

  • Dek het af en laat het 1-2 minuten op laag vuur koken.

  • Draai de andere kant om als de uttapam goudbruin wordt.

  • Je uttapam is klaar om te serveren met kokoschutney.

Plantaardige Dalia Khichdi


Dit is een heel eenvoudig plantaardig Dalia-recept om af te vallen. Het is snel en vullend. Het is een heerlijk ontbijt gerecht maar kan ook als lunch of diner gegeten worden. Het beste eraan is dat het flexibel is en kan worden aangepast voor de best mogelijke smaak!


Rooster een kopje dalia een paar minuten op een laag vuur of tot ze lichtbruin van kleur zijn. Eenmaal geroosterd, haal het van het vuur en zet apart.

Gebruik een snelkookpan om 2 eetlepels olie te verwarmen. De warmte moet op middelhoog vuur worden gehouden.

Voeg een theelepel mosterdzaad en komijn toe zodra de olie voldoende heet is.

Zodra ze beginnen te ‘knappen’ of ‘knetteren’, voeg dan naar smaak cashewnoten en pinda's toe (optioneel).

Bron: 24 Mantra

Voeg vervolgens ongeveer een kopje gesneden ui toe. Voeg 1-2 groene chilipepers toe of naar smaak. Bak tot de uien lichtbruin van kleur worden.

Voeg groenten toe. U kunt experimenteren met uw favoriete groenten om te zien wat het beste werkt. Fruit de groenten ongeveer 4 minuten of tot ze gaar zijn.

Voeg Dalia toe aan de snelkookpan.

Voeg vervolgens een theelepel rode chilipoeder en een halve theelepel kurkumapoeder toe. Voeg zout en garam masala (optioneel) naar smaak toe. Meng goed.

Giet anderhalve kopje water in het fornuis. Gebruik meer water als u de voorkeur geeft aan een vloeibare consistentie. Meng alles nog een keer en sluit de snelkookpan met deksel.

Houd een middelhoog vuur aan en kook tot twee fluittonen van het fornuis.

Gebruik een beetje citroensap en koriander als garnering en geniet ervan!

Overheerlijk gekookte rauwe pinda's Masala Chaat-recept

Ingrediënten

  • Portiegrootte: 1 kom

  • 1 kopje - rauwe pinda’s

  • 1 kopje - ui (gehakt)

  • 1 kopje - tomaat (gehakt)

  • 1/4 theelepel - rauwe mango (gehakt)

  • 1/2 kopje - komkommer (gehakt)

  • 2 theelepels - korianderblaadjes (gehakt)

  • 1 - groene chili

  • 1/4 theelepel - Rode chilipoeder

  • 1/3 theelepel - geroosterd jeera poeder

  • 1/2 theelepel - chaat poeder

  • Zout - naar smaak

Bron: 24 Mantra

Gekookte pinda's Recept: voorbereiding

  • Om deze chaat te maken, laat je de rauwe pinda’s minstens 1 uur weken en kook je ze vervolgens onder druk gedurende 2 fluitjes. Hoe meer u doorweekt, hoe zachter het zal zijn na koken onder hoge druk. Voeg wat zout toe terwijl je de pinda's kookt, zodat de pinda's na het koken zout worden.

  • Meng in een kom de fijngesneden uien, komkommer, tomaat, rauwe mango, korianderblaadjes, groene peper.

  • Voeg in deze kom zout, geroosterd jeera poeder, chaat masala-poeder en rode chilipoeder toe.

  • Fruit het mengsel goed.

  • Voeg dan citroensap toe aan het bovenstaande en meng goed.

  • Voeg nu gekookte pinda's toe aan de chaat. Zorg ervoor dat de pinda's heet zijn.

  • Pas het citroensap en het zout dienovereenkomstig aan.

  • Garneer met vers gehakte groene korianderblaadjes.

  • Dat is het. Je recept voor pittige gekookte pinda's is klaar. Serveer deze lekkere chaat aan zowel oud als jong! We hopen dat je het recept voor gekookte pinda's thuis zult proberen. Het is niet alleen een smakelijke snack, maar ook een gezonde snack die boordevol eiwitten, vitamines, vezels, mineralen en antioxidanten zit! Maar vergeet niet dat biologisch altijd beter is.

Vegan Groenten & Linzen soep

Ingrediënten

  • Een theelepel plantaardige olie

  • 2 fijngehakte teentjes knoflook

  • 1 in dunne plakjes gesneden ui

  • 2 kopjes naar keuze gesneden groenten (aardappelen, wortelen, paprika, bloemkool, bonen, erwten, etc.)

  • Groentebouillon of water indien nodig

  • 1 kopje gewassen linzen (je kunt elk type gebruiken - masoor dal, moong dal, toor dal, kabuli chana)

  • Zout en peper naar behoefte.

Bron: 24 Mantra

Voorbereiding

  • Verhit olie in een pan. Eenmaal heet, voeg de knoflook en uien toe. Fruit tot de ui doorschijnend wordt. Voeg de overige groenten toe en breng op smaak met peper en zout.

  • Voeg de groentebouillon of water toe. Sluit de pan en breng aan de kook.

  • Voeg de gewassen linzen toe aan de pan en roer. Proef op dit punt de soep en pas indien nodig peper en zout aan.

  • Houd de pan afgedekt en kook tot de linzen zacht zijn en gemakkelijk kunnen worden gepureerd. Houd een ketel met heet water klaar. Als de soep te dik is, voeg dan meer water toe of voeg meer bouillon toe.

  • Bestrooi met wat versgemalen jeera poeder en gehakte korianderblaadjes voor een vleugje kleur en een frisse smaak.

  • Serveer warm met wat chapati's, veganistisch brood of rijst. Deze soep kan zo gegeten worden zonder enige begeleiding.

Chana Dal Pulao

Ingrediënten

  • 1 kopje biologische chana dal (Bengaalse gram)

  • 2 kopjes rijst

  • 4 en een halve kopjes water

  • 3 theelepels bakolie

  • 2 middelgrote uien (in plakjes of gehakt)

  • 2 groene pepers (of naar smaak)

  • 1 en een halve theelepel haldi (kurkuma)

  • 1 theelepel garam masala (optioneel)

  • 2 laurierblaadjes

  • 2 theelepels gember-knoflookpasta

  • 1 en een halve inch dalchini (kaneel)

  • 3-4 elaichis (kardemom)

  • 1 theelepel jeera (komijn)

  • 1 steranijs

  • Citroensap naar smaak (ongeveer een halve citroen zou voldoende moeten zijn)

  • Pudina (munt) naar smaak

  • Zout naar smaak

  • Gehakte koriander naar smaak

  • Wortelen, erwten en andere diverse groenten naar smaak

Voorbereiding

  • Eerst moeten we de rijst en de chana dal klaarmaken. De rijst moet worden afgespoeld en een half uur in water worden geweekt voordat hij begint te koken. De chana dal moet grondig worden afgespoeld en minimaal 4 tot 6 uur worden geweekt. Als het niet voldoende lang wordt geweekt, zal het niet goed koken. Het vereist ook veel meer water dan in dit recept wordt beschreven.

  • Verhit de olie in een snelkookpan (of een pan naar keuze) op middelhoog vuur. Voeg jeera toe en laat het een beetje sudderen.

  • Voeg de groene peper en ui toe zodra de jeera begint te knetteren. Bak tot de uien doorschijnend zijn.

  • Voeg vervolgens gember-knoflookpasta toe en roerbak licht tot geurig.

  • Voeg de gehakte groenten toe en roer.

  • Voeg naar voorkeur kurkuma, garam masala en zout toe.

  • Voeg de overige kruiden en laurierblaadjes toe.

  • Voeg gehakte of geplette pudina toe en meng alles goed. Roerbak de kruiden en groenten ongeveer een minuut of twee.

  • Giet ondertussen de rijst en chana dal af die geweekt waren. Voeg alles toe aan de snelkookpan. Meng alles nogmaals grondig zodat rijst en chana dal in de masala worden omhuld.

  • Voeg 4 en een halve kop water toe aan de snelkookpan.

  • Sluit het deksel van de snelkookpan en kook op een middelhoog vuur voor 3-4 fluitjes of zoals vereist. Als u een ander vat gebruikt, kook dan tot de rijst gaar is. Wanneer de rijst bijna gaar is, laat dan op een laag vuur sudderen terwijl je het vat bedekt houdt.

  • Als de chana pulao gaar is, garneer je het gerecht met citroensap en koriander en geniet ervan!

Chana Dal Chutney

Ingrediënten

  • 1/2 kopje chana dal

  • 1/2 kopje geraspte kokos (optioneel)

  • 5-6 droge rode pepers (u kunt het aantal verlagen als u niet pittig bent)

  • 2 theelepels olie

  • 1/4 theelepel gember

  • 1/4 theelepel asafoetida (hing)

  • 1/4 kopje geklopte wrongel (optioneel)

  • 1 tl mosterdzaad

  • 1/2 theelepel komijnzaad

  • 2 tl tamarindepasta

  • Zout naar smaak

  • 3-4 kerrieblaadjes

  • 1/2 kopje water

Bron: 24 Mantra Organic

Voorbereiding

  • Zet een pan op het vuur en doe er olie in.

  • Zodra de olie is opgewarmd, voeg je de chana dal toe en rooster je deze goudbruin (2-3 minuten).

  • Voeg de geraspte kokos toe (optioneel) en roer 2 minuten.

  • Zet het vuur uit en laat het mengsel iets afkoelen. Breng het vervolgens over in een mixer-molen.

  • Voeg wrongel en water toe. Maal het mengsel vervolgens tot een gladde pasta (maak het niet te vloeibaar).

  • Voeg de gember, twee tot drie pepers, tamarindepasta en zout toe en maal het opnieuw.

  • Breng het mengsel over in een kom.

  • Verhit de pan opnieuw en voeg wat olie toe.

  • Voeg als de olie is verwarmd, asafoetida-poeder, de rest van de rode pepers, de kerrieblaadjes, mosterdzaadjes en komijnzaadjes toe. Laat ze knetteren.

  • Giet dit getemperde, gecraqueleerde mengsel op de gladde pasta. Dat is het. Je chutney is klaar!

Crispy Urad Dal Vada

Ingrediënten

  • 1 kopje Urad Dal (bij voorkeur biologische variëteit)

  • 2 eetlepels rijstmeel

  • 1 eetlepel gedroogde kokosnoot

  • 2 eetlepels koriander

  • Gemalen zwarte peper

  • 1-inch gember fijngehakt

  • 2 groene pepers

  • Komijnzaad

  • Curry bladeren

  • Hing (asafoetida)

  • Zout naar smaak

  • Olie om te frituren

  • Zuiveringszout (aanbevolen)

Bron: 24 Mantra Organic, foto

Voorbereiding

  • Soak the Urad dal for a maximum of 3 hours. It is crucial to adhere to this 3-hour timeline as over-soaking the dal may lead to the Vada absorbing oil during the frying process.

  • Now, drain the remaining water and grind the dal to make a thick paste of uniform consistency. You can gradually add small amounts of water, preferably 2-3 tablespoons, to improve the consistency of the paste.

  • Put the Urad dal batter in a large mixing bowl and beat the mixture until the colour of the mixture turns light. This is to ensure that air gets mixed in the batter and our Vada’s turn our soft and fluffy.

  • Now add the baking soda, green chillies, ginger, curry leaves, coriander, dry coconut powder, Hing (asafoetida), rice flour, and salt. Mix everything well and ensure that the consistency of all the ingredients is uniform throughout the batter.

  • Take a frying pan and put an ample amount of oil in the pan. We will use this oil for frying our delicious Urad dal Vada.

  • Heat the oil on a medium flame until it is smoking hot.

  • Wet your hands with water and a decent amount of water and pick up some of the batter from the mixing bowl.

  • Make a batter ball and press it in from the top so that the sides are expanded.

  • Now, wet your thumb in water and use it to poke a hole in the middle of the Vada.

  • Once this is done, ensure that the oil is heated up adequately. This can be ensured by putting a small amount of batter in the oil and if the batter rises along with a golden hue to it, our oil is ready for frying!

  • Put the flame on medium and gently roll our Vada’s in the oil carefully, ensuring that no splashes of oil come out from the pan.

  • The flame must be set to medium as a high flame would overcook the Vada from outside, and the insides would remain seemingly uncooked.

  • Fry both the sides of the Vada consistently for a uniform colour on both sides.

  • Take out the Vada from the pan and tap out the excess oil using a napkin or tissue paper.

  • Finally, serve the delicious Urad dal Vada with sambhar or a chutney of your choice.

Smaakt naar meer?

Vrijdag's Recept, op Facebook! Iedere vrijdag om 10 uur s' ochtends een heerlijk recept wat je weer lekker kan inspireren! Dankjewel Vrijdag! Ps: nodig je vrienden uit om ook is hier een kijkje te nemen!